БИОГРАФИЯ НА КАЛИ


Дата на раждане: 2 октомври 1975г./гр.София
Очи: кафяви
Коса: черна
Ръст: 173 см
Щастливо число: 7
Характер: весел и открит
Поддържа форма: с фитнес и танци
Обожава: синът си Жорко
Казва: винаги това, което мисли
Никога: не би заменила професията си с друга
Винаги: би помогнала на човек в истинска беда
Готова е: да обича всеки, който го заслужава
Независимо: от моментното си състояние, винаги е готова да пее
Скрити таланти: би могла да бъде художник или дизайнер
Хоби: езда, фитнес
Квалифицирана е: да работи като технолог на цветни метали
Притежава: диплома за преподавател по джаз
Свири на: китара и баглама
Вярва: в любовта и доброто у хората
Мечтае: да се качи на една сцена с всички звезди на българската музика, за да изнесат заедно грандиозен концерт с голям оркестър

Биография :

Певицата е родена на 2 октомври 1975 г. в град София. Истинското й име е Галина Димитрова Иванова, а артистичният псевдоним Кали й е даден от Слави Трифонов.
1990 г. талантът й е забелязан на сватбата на брат й, когато поканената певица не идва и 15-годишната Кали пее вместо нея. В края на празненството приема предложението на оркестъра да стане негова солистка. Следват многобройните им участия из страната.
18-годишна приема ангажимент за работа във Виена и прекарва периода 1993-1994 г. в австрийската столица. Кали смята, че за тази година и половина се е изградила като певица. Всеки четвъртък, петък и събота пее в гръцката таверна “Сократес” под артистичния псевдоним Ана-Мария, а през останалото време с оркестъра обикалят околностите на Виена и свирят в бузукия. Тя е една от изпълнителите, поканени за участие във възпоменателни концерти в памет на евреите, преследвани по времето на Хитлер, организирани в местността Маутхаузен. Има изява и по националната телевизия ORF2.
В австрийската столица се научава да свири на китара и баглама и посещава уроци по джазпеене при композитора Александър Пантеловски. Впечатлен от добрия контрол на гласа и импровизация с джаз ладове, показани от Кали, от името на лицензираната си школа той й издава диплома за преподавател по джаз.
След завръщането си в България, Кали подписва договор с Българска Музикална Компания и през 1998 г. дебютния й албум “Вземи ме” излиза на пазара. Умението на певицата да бъде естествена и неподражаемия й глас я превръщат в любимка на публиката. Песента й “4-4-2” се превръща във футболен химн и продажбите на албума чупят всички рекорди. Същата година на традиционите годишни награди на списание “Нов фолк” е отличена в категорията “Най-бързо прогресиращ изпълнител”.
През 1999 г. на музикалния пазар се появява и втория й албум “Парфюмът”, озаглавен по едноименната песен, дует със Стефан Данаилов. Като хитове се очертават “Мъже в униформа” и носещата лятно настроение “Джапанките в сака”. Тончо Русев създава специално за нея баладата “Медовина”, а в клипа към песента участие взима и Юксел Кадриев.
2000 г. е белязана от две щастливи събития в живота на Кали – раждането на сина й Георги и излизането на третия й албум “Разгадай ми”. А на следващата 2001 година е отличена и с първа награда за изпълнител на фестивала “Златния мустанг” във Варна.
През 2002г., сменила музикалната си компания, Кали и новите й продуценти от Съни мюзик предлагат на музикалния пазар албума “Едно мерси”.
В момента, съвместно с новите си продуценти от АРА Мюзик, певицата подготвя своя пети албум. Вдъхновена от артистичния си псевдоним Кали – име на индийска богиня, тя работи по нов проект с уникална концепция, базирана на етно звучене, изцяло повлияно от индийския фолклор.

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds