Рефрените на вечните чалга хитове "Тигре, тигре", "Бели птици" и "Радка пиратка" изпълниха с носталгия по бурните мутренски времена столичния клуб "Дай, дай". Бившите лоши момчета, вече поулегнали едри мъжаги, ревнаха в един глас с четиримата пионери на фолка – Радо Шишарката (Радослав Петров), Сашо Роман, Хисарския поп Димитър Андонов и Тошко Тодоров.

Наред с лъсналите кубета на обръснатите нула номер бизнесмени парчетата се оказаха добре познати на десетките студенти, препълнили заведението заради ретропрограмата.

"На хората им писна вече от Преслава и Ивана. И младите знаят текстовете на старите парчета, които са още от средата на 80-те години и началото на прехода. Има огромен интерес към тези момчета и ще ги каним в "Дай, дай" всяка седмица", обясниха управителите на заведението. Повече от месец им е отнело издирването на четиримата родоначалници на чалгата. "Сашо Роман го намерихме най-лесно, защото е в София. Бащата на "Дай си сърцето" открихме в ресторанта му в Хисар, а таткото на "Радка пиратка" - в търновския ресторант "При Пешо морския", където пее вечер. Радо си е отворил ресторантна магистралата към Ботевград. Всички те продължават да пеят и са търсени за участия", допълниха от "Дай, дай".

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds