БИОГРАФИЯ НА ДЖИНА СТОЕВА


Джина - Десислава Велчева Стоева е родена в град Русе. Още от малка в детската градина загатва за таланта и любимите си наклонности: музиката, пеенето и танците.
Възпитана строго от своите родители, Джина тръгва по пътя на самостоятелния живот още от малка. Вместо да се запише в някоя гимназия, тя избира трудното и предизвикателното ... спорта! Записва се в Спортното училище в Русе - паралелка "Лека атлетика", дисциплина „Висок скок” (модерен по онова време - Стефка Костадинова е №1 тогава). Участвувайки в няколко републикански първенства , Джина разбира че това не е нейното точно поприще. След като завършва спортното училище в родния си град Русе, тя кандидатствува в Русенският университет, и е приета със специалност "Административен мениджмънт". Междувременно амбициозната русенка не пропуска място и възможност, където да докаже себе си ... същата година (1994) решава да премери сили на Мис университет (снимка конкурс университет). Година по - късно тя прави и първите си стъпки в музиката като започва да пее в русенски заведения с оркестър "Лотос". И така след стандартните години на купони и образование, идва времето, както при всеки човек да поеме своя път в живота. Джина отдавна е подготвена за него – има добро възпитание, закалката да се бори за успех във всяка една област, придобита от спортното училище, има си и ценз! Изненадващо за родителите ѝ и повечето ѝ приятели тя поема заредена с амбиция по един доста предизвикателен, труден и "трънлив" път ... пътят на много модерните тогава попфолк изпълнители. Явява се на прослушване през месец април 2000-та година в АРА Аудио Видео, одобрена е, и се премества да търси реализация и щастието си в София без никакъв „гръб” (познати и някого, на когото може да се опре в труден момент). Първото предизвикателство за нея в София е ресторант "Кошарите", където пее близо година (снимка "Кошарите"). Съвместно вървят и изявите и като изпълнител на АРА. Силно начало (дебют в НДК), и последващ албум ("Любов моя"), който обаче не можа да развие потенциала си. Джина разбира, че трудностите тепърва предстоят, но не се отчайва и продължава да се бори. Първата медийна клюка, с която хората я свързват е призванието "Бюст №1 в попфолка" (със такава статия, публикувана във вестник „Труд” стартира нейната кариера в АРА Аудио Видео). Следват моменти на търсене на оптималния вариант за развитие в кариерата си. И Джина избира да ... бъде себе си. Извоюва си имидж на много добър изпълнител, със собствен вокален и сценичен стил, отличаващ се със своя плътен, страстен и дрезгав глас. Една от малкото изпълнителки, които не са изкуствено разкрасявани ... тя просто няма нужда от това.
Джина отстоява принципите си и не се поддава на "лесните пътища" за развитие в кариерата, а с много труд и постоянство бавно се изкачва по стълбата на славата. Така идва и вторият и самостоятелен албум "Така желана" - албум с няколко хита, добре представени в промоцията и. Джина се утвърждава като един от водещите изпълнители на АРА Аудио Видео.
В следващите години 2004 - 2006 Джина като изграден вече изпълнител не бърза с издаването на нов албум, като залага на качеството, за сметка на количеството. Тя набляга на силни и клипирани сингли, включени в компилации. Непрестанните ангажименти също спомагат за забавянето на нейния пореден творчески проект. Непринудеността ѝ и положителното ѝ излъчване я правят желана и канена във много медии и заведения в България. Не случайно наред с Нели Николова (Нелина), Джина е най-търсената и уважавана изпълнителка в родния си град Русе!
Същевременно в личен план Джина намира време и начин да поддържа и спортното у себе си! Години наред тя често може да бъде забелязана да спортува в Южния парк в ЖК "Борово", поддържайки перфектното си тяло. Друга причина Джина да изглежда така добре, въпреки динамичния и изпълнен със стрес живот на фолк изпълнителите, са грижите, които полага за нея в собствената си фитнес зала Димитър Ходжев (известен повече като Митьо Крика)(снимка фитнес).
И така днес Джина е пред прага на издаването на третият си самостоятелен албум. Остава ни да почакаме и да чуем какво е сътворила една от любимите на много хора изпълнителки в поп фолк жанра...

ВИЗИТКА



РОДЕНА: 6 септември, град Русе

ЗОДИЯ: Дева

ОСОБЕНИ БЕЛЕЗИ: сексапил, артистичност, женственост, еротично излъчване, плътен, страстен и дрезгав глас

АЛБУМИ: “Любов моя” /2001/, “Така желана” /2003/

ХИТОВЕ: “Богиня”, “Теб желая”, “Милвай ме”, “Бейби”, “Йовано, Йованке”, “Старата чешма”, “Нека те боли”, “Аз и ти” (дует с Дарко), “Танцувай с мен в нощта”, "Пясъчен часовник", "Цунами", "До кога"

ВИДЕОКЛИПОВЕ: “Любов моя”, “Женска душа” (live, дует с Ина), “Теб желая” (live), “Твърдо “не” (live), “Ще бъдеш мой” (live), “Моят принц” (live), “Милвай ме”, “Бейби”, “Йовано, Йованке”(live), “Старата чешма” (live), “На колене”; “Така желана”; “Искам”; “Остани”, “Аз и ти”(дует с Дарко), “Танцувай с мен в нощта”, "Пясъчен часовник", "До кога"

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЯВИ “Пирин фолк” Сандански 2001, “Златният мустанг” Варна 2001, наградите на списание “Нов фолк” март
2002, “Пирин фолк” Сандански 2002; наградата на М SАТ на “Пирин фолк”-Сандански' 2003 за “Пирине, Пирине” наградата на Община Сандански на “Пирин фолк – Сандански” 2004 с “Пирински вятър”, Охрид ФЕСТ - Македония 2006

РЕПЕРТОАР:
*поп-фолк
*обработен фолклор: - македонски песни, - тракийски песни
*балканска музика: - сръбска музика, - гръцка музика,
*поп-евъргрийни

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds