Макар че от доста време насам е извън България, нашумяла та преди години попфолк изпълнителка Луна е подредила с много вкус мезонет лукс от 250 квадрата. Мебелите са доставени от Америка, Италия и Германия. Холната гарнитура и масата са поръчани от фабриката, откъдето пазаруват Елтън Джон и Селин Дион. Най-интимното кътче - банята, е в бяло и розово, душът е позлатен. Има още една баня, която е само за гости. Тъй като обича да върши по-голяма част от работата си сама, Луна разполага и с просторен кабинет, който е в стил Версаче. Там е заложила на тигровите краски, тъй като и без това е определяна като тигрицата на попфолка. Две помещения в мезонета са предназначени за многото й тоалети и близо 1000 чифта обувки. Само че скоро и те няма да са достатъчни - при последното си гостуване в Америка певицата си е купила нови 11 чифта обувки. В жилището й могат да се видят подредени сувенири от над 20 страни, в които е била, както и нейните награди, албуми, интервюта и подаръци от фенове.

Най-ярката звезда на българския попфолк е родена в Шумен. Луна я нарекъл нейният баща Йордан, на когото тя се метнала изцяло. Мнозина смятат, че Луна е псевдоним, но истината е, че това е истинското й име.

Кариерата си започва още като тийнейджърка. Крие годините си, за да получи разрешително за работа в заведения по морето. Но истинската й звездна кариера започва с една вестникарска обява. След като понатрупва стаж по морето, Луна се премества в София, където става секретарка в една фирма и едно от задълженията й било да купува вестници. В един от тях прочита: "Оркестър търси певица с готов репертоар." Веднага хуква на посочения адрес. "Дори не се бях облекла подходящо. Бях с едни стари дънки и тениска. Всичко обаче мина чудесно и така започнах работа", разказва певицата. Не след дълго заваляват като дъжд покани за концерти и участия в цялата страна. Идва и периодът, в който Луна пробива в Швейцария. Там пее в сръбското заведение "Гордония", където често гастролират Лепа Брена, Цеца Величкович, Драгана Миркович. Събират се предимно гастарбайтери от балканските страни. Пее на сръбски, български, италиански, английски, немски...

През 1996 г. певицата издава дебютния си албум “Плод от рая”, който съдържа авторски песни на македонска фолклорна основа. През годините Луна реализира албумите “Чужденка” (1997г.), “Рокля, къса тясна” (1998 г.), “Тук-там, тук-там” (1998 г.), “Искам го, стискам го” (1999 г.), “Плажно масло” (2001 г.), “Чики-чики” (2002 г.). След няколкогодишно отсъствие Луна се завърна на музикалния пазар с диска “Завинаги до теб”, носещ името на пилотна песен в него.

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds