В стремежа си да стане все по-голяма и по-голяма звезда, с времето фолк певицата ДесиСлава напълно е забравила жената, която й е дала първи насоки в музиката.

Това е великата българска народна певица Вълкана Стоянова, която изживя своя пиков апогей в кариета си през 70-те и 80-те години на миналия век. Изпълнителката на тракийски народни песни днес е на преклонна възраст и няма глас да изпее дори една нота. Тя изключително много страда от факта, че е загубила гласа си преди петилетка, и вече не може да пее.

Напомняме, че по социалистическо време Вълкана е една от най-популярните учителки по пеене. Славата й се носела от уста на уста и тя била заривана с музикални и педагогически ангажименти. Все пак, Стоянова отсявала кой да минава през строгата й школовка. Близки до звездата от соц време пресмятат, че тя е обучавала на народни песни близо 100 момичета. Едни от най-известните й ученички са днешните фолк диви ДесиСлава и Емилия.

„Деси напълно я е забравила, обърна й гръб веднага щом стана малко популярна. Преди време Вълкана имаше нужда от нея, но Десислава се покри и изобщо не откликна на молбите на старицата", възмутено споделят близки до Стоянова.

„Цял живот ще съм й благодарна за това, на което ме е научила и всичко, което ми е дала. Пътищата ни отдавна са разделени, изпитвам огромно уавжение към нея", коментира лаконично по случая със заучени фрази изпълнителката на „Мъжете всичко искат".

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds