БИОГРАФИЯ НА ПРЕСЛАВА


 
 Петя Колева Иванова, известна още под псевдонима Преслава, е българска поп-фолк певица. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич.

За пръв път на екрана на телевизия „Планета“ се появява заедно с Милко Калайджиев, с изпълнението на песента „Нежен Рекет“. Тогава тя все още не е приела псевдонима си и на етикета на песента е изписана като Петя. След няколко месеца записва първия си самостоятелен сингъл — „Тази нощ безумна“. Песента не става голям хит, но влиза в сърцата на стотици фенове на българския поп-фолк. Вторият клип е на име „Мили мой“. Следва издаването на албума на име „Преслава“. От него клипове са направени на песните „Молиш ме“, заедно с изпълнителя Рашид Ал Рашид, „Дума за вярност“ и изстрелялия я на първи позиции хит сингъл — „Обичам те“.

След кратка почивка певицата се появява с клипа към песента „Дяволско желание“. За кратко време песента се превръща в хит и заема множество челни позиции в различни музикални класации. Атрактивната изпълнителка заснема и видеоклип към „Завинаги твоя“ — още един голям хит за лято 2005. Взема участие в турнето „Планета Прима 2005“. Няколко месеца по-късно излиза новият ѝ албум, носещ заглавието на първата песен от него — „Дяволско желание“. Успоредно с него, по телевизия „Планета“ се върти и песента „Финални думи“. Следват видеоклип към песента "Нямам право".Всички песни от албума стават популярни благодарение на феновете.

През лятото на 2006 г. става рекламно лице на „Винпром Карнобат“ и участва в популярен рекламен клип на Карнобатска мастика. През лятото на 2007 година тя отново участва в реклама на същата напитка, заедно с актьора Павел Попандов.

Преслава е висока 164 см. (5'4 9/16"). Има кестенява коса и кафяви очи.

През 2006 г. прави своите 4 песни от новият си дълго очакван албум за феновете: "Първи в сърцето", "Заклевам те", "Предай се на желанието", "Уморих се", които са включени сред другите песни от "Интрига".В края на 2006 г. Преслава издава третия си албум.Той буквално предизвиква бум на музикалния пазар и е номер 1 по продажби 2 месеца подред.Като тотални хитове се очертават няколко песни, но "Лъжа е" изстрелва певицата отвъд границите на попфолка.Песента носи на певицата свръхпопулярност и това я прави "Певица на годината".Хитове стават почти всички песни от албума, а с клипове се сдобива и хита "Нищо друго".

В началото на ноември 2007 г. Преслава е готова с няколко песни от подготвящия се 4-ти албум.В тотален хит дори преди излизането на албума се превръща песента "Моят нов любовник".Преслава пак излиза извън всякакви стандарти - песента има невероятен чувствителен етно заряд.Включени са вокали на индийски език от композитора, с който певицата работи - Крис Кей.Не закъсляват и другите хитови парчета - "Другата", "Пак ще ме обичаш","Водка с утеха". На концерта по случай 6-годишнината на ТВ Планета Преслава изпълнява заглавната песен от очаквания хитов албум - "Не съм ангел". Певицата за 1-ви път говори за своят "нов любовник" пред списание "Максимум".Новата любов на Преслава е един от управителите на "Син Сити" - Петко Димитров.

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds