БИОГРАФИЯ НА ДЕСИСЛАВА



Деси Слава е родена на 7 март 1979 година в Раднево, тъй като в Гълъбово, където живее семейството й, няма родилно отделение. Тежала е 4 килограма и е била висока 52 см. По това време майка и е била на 18 години, а баща и на 27. Година след Деси се ражда и брат и Милен.

Родителите и се развеждат, когато тя е била на 6 години. Тя отива да живее при баба си и там тръгва на училище. Когато майка й се омъжва повторно, Деси се мести да живее при нея в Хисаря и там учи до седми клас. От втория брак на майка си Деси има две сестричнки - Ина и Ния, за чието отглеждане помага изключително много. Поради тази причина тя не успява да изживее детството си истински - все не успява да се наиграе колкото й се иска.

Поредното й преместване е след осми клас, когато отива да живее при баща си в Гълъбово и учи в тамошния Техникум по енергетика. Като дете е палава и буйна. Тренира карате и дори мечтае да стане полицай. Открива, че може да пее народни песни в пети клас. На 14 години спечелва и първата си награда от конкурса "Славейче". Явява се с песен на Динка Русева и печели първо място. Наградата е професионален запис на песента "Мама Стояну умаше" в акомпанимент на оркестъра на ансамбъл "Загоре".

В 9 клас постъпва в самодеен състав в Гълъбово. Малко след това на конкурс я забелязва Минчо Атанасов, ръководител на орк. "Раднево". По късно я чува Вълкана Стоянова и за да може да взима уроци от известната народна изпълнителка, Деси Слава се мести да живее в София. Най-големия приз който Деси печели е Голямата награда на фестивала "Вълкана Стоянова". Конкуренцията е голяма, но Деси е безапалационната победителка.

През 1996 година Пайнер Студио издава албума "Оркестър Раднево и солисти", в който пее Деси Слава. Първите и поп фолк песни са включени в компилацията "Фолк Хит Маратон - 1997". Първият самостоятелен албум на младата изпълнителка излиза през 1998 година и е спонсориран от пайнер Студио. Включва 11 песни, като 5 са по музика и текст на Деси Слава. Въпреки, че е излязъл през 1998 година "Няма проблеми" се реализира през следващата. Хитове от там стават "Синя птица", "Мъжки номера", "Приятелки", "Заклевам те". През ноември същата година идва и първото голямото отличие за изпълнителката - Първа награда за изпълнител на фестивала "Златния мустанг".

Голямата слава за Деси идва преаз следващата година, когато на 2 март 2000 година се появява албума "Ези тура", с които Деси спечелва всички. "Мъжете всичко искат", "Ези тура", "Върни любовта ми", "Горещи страсти" и още и още се превръщат в тотални хитове. В този албум е включена и песента "Пустоно лудо и младо", с която тя демонстрира перфектното изпълнение на народни песни с нов аранжимент. В този албум е вклчен първият й тотален хит "Мъжете всичко искат" който в продължение на половин година не слиза от първите места по класациите. Тук за първи път феновете чуха как Деси пее на английски език в песнета "You are the love". На 12 април 2000 е гост на концерта на Рени в зала 1 на НДК, на 8 юни взривява публиката на концерта "10 години Пайнер Студио", а на 6 юли пее отново в зала 1 на НДК по повод самостоятелен концерт на Глория. През тази година Деси Слава спечелва редица престижни награди с песни от албума си: награди от Тракия Фолк 2000; певица на година на наградите "Хит коктейл"; хит на годината, дует на годината с "Мили мой, мила моя"; албум на годината на сп. Нов Фолк и други. През 2000 година Деси Слава участва в междуконтинентален конкурс в Лос Анджелис, където спечелва бронзов медал за изпълнение на поп песен.

След този конкурс тя заминава за Чикаго, за да пее в Мариос кафе, където среща бащата на детето си. Искрата между двамата пламва още в началото на гостуването на Деси, но и двамата поттискат чувствата си, съобразявайки се със деловите си отношения. Обаче както винаги любовта се оказва по-силна от всичко и в последните седмици на гостуването й те вече са заедно. Деси има обаче две причини да остане в Чикаго - любовта и бебето което чака от Мишо. Двамата разбират веднаа за бременноста и въпреки че не са я планирали решават че бебето трябва да се роди. Въпреки всичко Деси се връща в България, защото има много поети ангажименти и за да съобщи на близки, роднини и приятели за бебето и любимия си. Завръщайки се в България тя не обявява чувствата си към Мишо, както и това че очаква дете официално пред медиите, но все пак се намират "доброжелатели" който издават таната на певицата и пресата гръмва. Въпреки всичко обаче официално потвръждение на информацията от Деси няма до началото на март. Малко преди Деси Слава да замине отново за САЩ за да роди бебето там. В края на 2000 година тя е на върха на славата си. В началото на следващата година през януари тя взема участие в промоцията на нейната колежка Ивана и двете изпълняват съвместната си песен "Жадни за любов". Преди да замине за САЩ тя издава албума си "Завинаги", с които вече няма граници и върхове за нея. Снима два клипа "Завинаги" и баладата "Следи от сълзи". И така Деси излита малко преди пускането на албума си на 5 март 2001 година за Чикаго. Синът и се ражда на 21 юли 2001 година тежи 3кг. и 24 грама и е 50см. Освен че носи името на баща си Мишо е и роден на дадтата на която е родена и баба му (майката на Мишо) и така на 21 юли в Мариус кафе всички прзнуват. Преди да се върне в България Деси вижда отблизо трагедията на 11 септември в Ню Йорк.

След пристигането си интереса към нея избухва. На следващата сутрин след като се е прибрала Деси гостува в предаването "Чай" по Канал едно. Всички забелязваме голямата промяна у нея. Тя е в прекрасна форма и е с по-светла коса и със ситни негърски плитчици. В първото си интервю за "Нов фолк" тя споделя: " Тк съм, ваша съм". Следват и множество участия и ангажименти. Веднага снима фотосесия и започва участията й. На 4 декември 2001 година тя взима участие в мега концерта по случай откриването на телевизия Планета. Последва и подготовка за новия албум.

Освен към професионалните й успехи жълтата преса следи внимателно и личният й живот с Мишо и малкия Майки. Напрежението и безумният интерес към отношенията им обаче си казват думата. Деси и Мишо се разделят. По този повод Деси казва: "Аз наистина обичах Мишо исках да се получи с него. Вярно, е че напоследък не се разбирахме много и като нормални хора решихме да се разделим. Незнам какво ще се случи оттук нататък. Имаме дете и трябва да приложим най-голям разум и да се замислим кое ще бъде най-добре за него, да постъпим като отговорни родители".

И ако в личен план нещата межеше и да са по-добре, то в професионален едва ли можеше да се иска повече. На 13 юни излиза и четвъртият самостоятелиен албума на певицата озаглавен с тайнственото заглавие "Мистерия". Този албум показва Деси Слава в нова светлина - готова за предизвикателства. Всяка песен от този албум е хит. "Птица скитница"е първият мегахит през 2002 година. "Две сърца", "Мога", "Мистерия", "Между да и не" и други пленяват максимално почитателите. Този албум се сдобива с две промоции. Първата е в "Сити клуб" в Несебър на 7 август, а другата е на 14 октомври в "Приказите". В края на 2002 година публиката я обявява за изпълнител на годината и спечелва първата награда на годишните награди на Планета ТВ. През 2003 получава наградата и за албума "Мистерия" на наградите на сп. "Нов фолк".

Август месец 2003 година е преломен за изпълнителката. Тя напуска Пайнер Студио с гръм и трясък. Пресата и медиите са в шок от ставащото. Единствената певица, която се противапоставя на Митко Димитров, собственик на Пайнер Студио. След известен застой в кариерата си и след множество скандали истински или измислени от жълтата преса, през пролетта на 2004 тя триумфално се завръща с тоталния хит "Просто забрави", което е предшественик на нещо ново, нещо провокативно, а именно албума "Любовта е само чувство". В този албум Деси е самата себе си. Тя сама казва че през годините в които е била с "Пайнер" е била много подтискана от фирмата и птодуцентите си. Сега вече тя сама е шеф на себе си и прави това което иска. Има пълна свобода да избира каква песен да запише, с кого да я запише и как да я запише. Пред нея вече няма никакви граници, тя е устремена към върха и щ стигне до него с цената на много усилия и много съвестна работа. "Бъди добро момче", "Be your girl", "Лъжа", "Любов", "Забрави за мен" се превръщат в най - обичаните песни на лято 2004. През есента пък последва и още по голям проект на двете най - големи звезди в българския шоу бизнес - Азис и Деси Слава. Проектът "Together" надминава всички очаквания, които някои си е представял. Двете мега звезди записват общо парче след което се ражда и идеята за съвместен албум. Валери Милев режисира клипа към представящата албума песен "Жадувам". По късно през 2005 година на наградите на Нов Фолк клипа взима отличието на най-добър през годината. Всичко става много спонтанно, но е факт че албума бе записан и пуснат на пазара за изключително кратко време. Деси и Азис имаха обш концерт в Зимния дворец в столицата, на който хиляди фенове се радваха на прекрасните им изпълнения на живо. След това Деси имаше изключително много участия из цялата страна. Песните от албума "Together"се превърнаха в невероятни хитове със страхотни видеоклипове.

Освен албума "Together" изпълнителите издадоха и съвместен DVD диск на който е записан концерта и клипа на песента превърнала се в хит за броени дни "Жадувам". През 2005 година пък излиза и самостоятелното DVD на изпълнителката като на обложката Деси Слава представя една специална фотосесия за мъжкото списание Playboy. На нея тя въобще не е гола, снимките са много секси-еротични но в тях няма нищо нецензурно. За снимките Деси Слава е във страхотна форма и изглежда невероятно красива и много много сексапилна. В DVD-то Деси е включила промоцията на албума "Любовта е само чувство" и много от клиповете, които деси снима към песните от него и от албума "Together".

Още през 2005 година излиза и албума с най-горещото заглавие - "Гореща следа". и ще пъде разпространен по музикалните магазини още през този месец! В него певицата е включила 12 песни коя от коя по-хубави. За малко разнообразие има един дует на испански с Магдалена Санчес и една песен на английски език. Песните са много различни от тези, които младата певица е записвала до сега. За текстовете на песните Деси се е доверила на една студентака - Галина Колева от Влико Търново, за която изпълнителката казва че пише страхотно, почвечето от песните са аранжирани от Йовко Петров, а голяма част от музиката във албума е на самата изпълнителка. Албума както и педишният самостоятелен поект ("Любовта е само чувство") е напълно авторски. Кипът на пилотното парче към новият албум е вече готов и на 28 май 2005г. имаше своята официална примиера в Българският ТОП 100 по БТВ. Песента се казва "Не си ми спешен" и е много свежо и дискотечно парче. Текста на песента е много нестандартен, много различен и се приема страшно добре от феновете на поп-фолк музиката в страната.

На 24 септември 2005 година Деси Слава се омъжи за своя приятел Галин. На тържествена церемония в гранд хотел "Велико Търново" певицата и нейният избранник се венчаха пред обективите на много телевизии и печатни издания. Сватбата продължи до ранните сутришни часове, а гостите се забавляваха заедно със Ивана, Анелия, Екстра Нина, Тони Стораро, Алисия, Азис, Теодора и много много други изпълнители!

0 Comments:

Post a Comment



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

Blogger Template by Blogcrowds